+32 3 235 76 14 info@trekvogel.be
Locatie: Istanbul
Pijs: 239

Excursiereis Istanbul 4*

Wij nemen u mee op een 4 daagse kennismaking met Istanbul, u bezoekt de bijzondere bezienswaardigheden die Istanbul rijk is en u maakt kennis met de magische sfeer in de stad en de contrasten tussen het oude en het hedendaagse Istanbul.

Dag 1: donderdag

Vandaag vertrekt u naar Istanbul met Corendon Airlines. U vliegt naar de luchthaven Sabiha Gokcen waar de reisleiding van Corendon u welkom heet en u naar het hotel zal brengen.

Dag 2: vrijdag

Na een heerlijke nachtrust en het ontbijt begint uw ontdekkingstocht door Istanbul. U begint de dag met een bezoek aan het Hippodroom plein. Het Hippodroom werd gebouwd tussen 203 en 330 en was het centrum van het oude Constantinopel. Van het stadion zelf zijn vrijwel geen resten over, waar het gebouw stond loopt nu een weg. Hierdoor is de ovale vorm bewaard gebleven. De 2 obelisken die op de spina stonden zijn bewaard gebleven. Vanaf het Hippodroom wandelt u naar de Sultan Ahmet moskee, beter bekend als de Blauwe Moskee. De naam “blauwe moskee” is hoofdzakelijk internationaal gebruikelijk vanwege de vele blauwe tegels die vroeger te zien zijn geweest aan de binnenkant van de moskee. Samen met het grote aantal van zes minaretten is deze moskee wereldwijd bekend en geroemd. Het Ottomaanse Rijk was een periode vol van diamanten en juwelen en wij vertellen u hier meer over in Istanbuls bekendste juwelenfabriek. Na een heerlijke lunch vervolgen wij onze weg naar het Topkapi Paleis. Het Topkapi-paleis (het Kanonnenpoort-paleis) was lange tijd de residentie van de Osmaanse sultan in Istanbul en vormt het bekendste voorbeeld van een oosters paleis. Sultan Mehmet II gaf in 1459 de opdracht tot het bouwen van het paleis, waarna het van 1465 tot 1853 het centrum van de Osmaanse heerschappij was. De laatste stop van deze indrukwekkende eerste dag is de Grand Bazaar met haar ruim 2000 winkeltjes. De Grand Bazaar is de oudste overdekte markt ter wereld en biedt u een ruime keuze uit leer, zilver, souvenirs, tapijten en textiel. U zult hier zeker slagen voor een souvenir voor thuis! Na deze dag vol indrukken wordt u terug gebracht naar het hotel. Het diner en de invulling van uw avond is ter vrije besteding.

Dag 3: zaterdag

Na het ontbijt staat een bezoek aan de Hagia Sophia op het programma. De Hagia Sophia is van oorsprong de hoofdkerk van het byzantijnse rijk. In de 15e eeuw werd de Hagia Sophia omgebouwd naar een moskee in opdracht van Mehmet II. In 1934 heeft Mustafa Kemal Ataturk het gebouw seculier verklaard en is het een museum geworden. U zult uw ogen uitkijken in dit imposante bouwwerk en verrast worden tussen de aanwezigheid van beide religiën. Istanbul wordt door de Bosporus opgesplits tussen Azie en Europa, tijdens een aangename boottocht over de Bosporus zult u beide kanten vanaf het water kunnen bekijken. U vaart langs oude Osmaanse paleizen, de bekende houten huizen en bekende wijken. U heeft een prachtig uitzicht vanaf het water. Na een welverdiende lunch nemen wij u mee naar het Taksim Plein. Veel grote en bekende straten met winkels, restaurants, hotels, cafés, disco’s, bioscopen etc. monden uit in het Taksim Plein. Eén zo’n bekende straat is Istiklal Caddesi. Het plein wordt ook wel het hart van modern Istanbul genoemd. Na een interessant bezoek aan een bekende tapijtenweverij brengt u een bezoek aan de Egyptische Bazaar, ofte wel de Kruiden Bazaar alwaar de vele uitgestalde kruiden een fotogeniek geheel vormen en een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan uw keukenkruiden. Het diner en de invulling van uw avond is ter vrije besteding.

Dag 4: Zondag

Het is vandaag alweer uw laatste dag in deze geweldige stad, maar u haalt er nog uit wat er in zit. Vandaag brengt u een bezoekje aan naar Pierlloti, de eerste plek van Istanbul waar mensen samen konden komen en ligt net iets buiten de stadsmuren aan de Gouden Hoorn, waarvan gezegd wordt dat de standaarddrager van de profeet Mohammed, Eyüp, er werd gedood bij de bestorming van Constantinopel in 670. U heeft vanaf deze plek een prachtig uitzicht over de Gouden Hoorn en Istanbul. U vervolgt de weg naar een van de bekendste en oudste badhuizen van Turkije. Hier kunt u ervaren hoe heerlijk het Turkse bad is, u wordt gescrubd en u ondergaat een heerlijke zeepmassage. Istanbul kent vele populaire wijken waar Ortakoy (voormalige kunstenaarswijk) er een van is. U kunt de moskee bezoeken of heerlijk rondwandelen. De lunch is vandaag niet inbegrepen en wij raden u graag aan om lekker te gaan lunchen in een van de vele eetgelegenheden en te genieten van de kunsten van de chefkoks. In en rondom Istanbul bevinden zich vele leerbewerking bedrijven, graag nemen wij u mee naar eentje en laten u zien wat er een prachtige producten van leer gemaakt worden. Na de vele indrukken op het Europese gedeelte van Istanbul laten wij u ook nog een stukje Azië zien. De Bagdad Cadessi is de bekendste en populairste winkelstraat aan de Aziatische kant voor de rich en famous. U kunt hier heerlijk flaneren, inkopen doen of het hele gebeuren vanaf een terras bekijken. Na wederom een heerlijke dag is het tijd om afscheid te nemen van de stad en brengen wij u naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam met Corendon Airlines.

Dag 5:

Bij een 5-daagse reis kunt u deze dag naar eigen inzicht besteden.

Let op:

Om organisatorische reden kan de route en de volgorde van het programma gewijzigd worden. Echter de inhoud blijft te allen tijde gelijk.

Exclusief:

Excursiepakket t.w.v. €99 p.p. (optioneel te voldoen bij aankomst): alle entreekosten, lunches op dag 2 en 3, fooien voor de belboys in de hotels en restaurants ter plaatse bij te boeken. Totale waarde van het excursiepakket bedraagt € 139, u bespaart dus maarliefst €40 per persoon!

Voor prijzen en beschikbaarheid neem contact met ons.
(via Corendon)